Birkedalkvartetten  Gunilla Birkedal Lindberg, Elin Nilsson, Anna Manell och Stina Petersson har musicerat tillsammans i många år. Efter examina från Musikhögskolan i Stockholm är de nu aktiva frilansare med uppdrag i landets ledande symfoniorkestrar och barockensembler såväl som i egna projekt. Gunilla och Anna är dessutom engagerade pedagoger. Kvartettens senaste projekt var ett samarbete med konstnären Elisabeth Frieberg, där de framförde Beethovens Grosse Fuge i ett performance tillsammans med konstnären. Just nu repeterar de för fullt inför nya barnföreställningen 'Blixtar och Dunder, Magiska Stunder med Vivaldis Fyra Årstider' Pga utlandsstudier ersätts Elin under 2015 av eminenta Elsa Wikström.

Vivaldis Fyra Årstider är ett av musikhistoriens mest spelade och älskade verk. Dessa fyra violinkonserter är sk programmusik som gestaltar alltifrån jagade rådjur till isande vintervindar och heta sommardagar. Birkedalkvartetten utgår från Vivaldis egna sonetter som beskriver handlingen i varje årstid och de tar sin publik med på ett år som börjar höstens
skördefest och slutar i ett mullrande sommaråskväder. Kvartettens egna presentationer av varje årstid brukar uppskattas mycket av publiken som får en ny och detaljrik upplevelse av musiken. En konsert med alla årstider inklusive prat tar ca 50 min.
Blixtar och Dunder - Magiska Stunder med Vivaldis Fyra Årstider  är kvartettens barnföreställning där musikerna tillsammans med barnen upptäcker Vivaldis årstidsvärld. Föreställningen är ca 30 min och  riktar sig till barn i åldrarna 3-10 år.